Korzyści ze stosowania
- wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego,
- zmniejsza skłonność do infekcji wirusowych i bakteryjnych,
- wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów,
- pomaga osiągnąć lepsze efekty leczenia stomatologicznego,
- przeciwdziała otyłości,
- wspomaga wzrost włosów i paznokci,
- zmniejsza stany zapalne skóry,
- redukuje stan zapalny odpowiedzialny za starzenie,
- poprawia samopoczucie,
- łagodzi skutki osteoporozy,
- zmniejsza reakcje autoimmunologiczne odpowiedzialne za wiele chorób m.in. stwardnienie rozsiane, cukrzycę, reumatoidalne zapalenie stawów,
- zmniejsza ryzyko zawałów serca i udarów mózgu,
- wspomaga utrzymanie prawidłowej krzepliwości krwi.
Składniki
olej lniany, witamina K (menachinon-7 – witamina K2 otrzymywana z soi przez fermentację), witamina D (cholekalcyferol – witamina D3), przeciwutleniacz – mieszanina tokoferoli; składnik otoczki – żelatyna.
Informacja żywieniowa | 1 kapsułka | % RWS* |
Olej lniany w tym: kwas α-linolenowy (ALA) |
493 mg
320 mg |
–
– |
Witamina D (D3) | 50 µg (2000 j.m.) | 1000% |
Witamina K (K2) | 50 µg | 67% |
*% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.
Zalecane spożycie i sposób podania
1 kapsułka raz dziennie po posiłku.
Ostrzeżenia
Produkt nie powinien być spożywany przez osoby przyjmujące środki przeciwzakrzepowe zawierające antagonistów witaminy K (np. warfaryna i acenokumarol). Osoby takie powinny skonsultować przyjmowanie produktu z lekarzem.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przez bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.