Korzyści ze stosowania
- wspiera pracę przewodu pokarmowego: reguluje perystaltykę jelit oraz wpływa na trawienie i przyswajanie składników odżywczych
- bierze udział w wytwarzaniu witamin z grupy B i K
- korzystnie wpływa na procesy fermentacyjne zachodzących w jelicie grubym
- wspiera proces detoksykacji
- zapewnia równowagę i siłę odpowiedzi immunologicznej
- chroni organizm przed infekcjami i chorobami o podłożu nieinfekcyjnym
- poprawia nastrój
- zwiększa odporność na stres
- zapewnia prawidłowy metabolizm kwasów żółciowych, bilirubiny i cholesterolu
Składniki
maltoza, liofilizowane żywe kultury bakterii (wytworzone z udziałem pochodnych mleka): Streptococcus thermophilus DSM 24731®, Bifidobacterium breve DSM 24732®, Bifidobacterium longum DSM 24736®, Bifidobacterium infantis DSM 24737®, Lactobacillus acidophilus DSM 24735®, Lactobacillus plantarum DSM 24730®, Lactobacillus paracasei DSM 24733®, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus DSM 24734®).
Składniki | w 1 saszetce | w 2 saszetkach |
liofilizowane żywe kultury bakterii | 4,5 x 1011jtk.* | 9,0 x 1011jtk.* |
*jtk.-jednostek tworzących kolonie
Zalecane spożycie i sposób podania
1-2 saszetki dziennie.
Zawartość saszetki należy rozpuścić w letniej wodzie lub innym letnim płynie (mleko, sok, jogurt) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Zawartości saszetki nie należy rozpuszczać w płynach gorących ani gazowanych.
Ostrzeżenia
Przechowywać w lodówce w temperaturze 2-8°c, w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem i wilgocią. Po zakończeniu stosowania produktu, należy pozbyć się pozostałości. Jeżeli zachodzi taka konieczność, dopuszcza się przechowywanie produktu w temperaturze poniżej 25°c przez maksymalnie 7 dni bez negatywnego wpływu na zawartość.
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.